Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne z cukrem pudrem na słodko.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 105
Składniki
Drożdże rozetrzeć z paroma łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do mąki dodać pozostałe mleko, wodę, roztrzepane jajo, sól, oraz wyrośnięte drożdże. Energicznie rozmieszać drewnianą łyżką, dodać jabłka.
Ciasto wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką racuchy i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać z cukrem pudrem.