Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z kaszy gryczanej z miodem"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Ugotowaną kaszę zmiksuj. Dodaj serek wiejski, miód, cynamon, cukier waniliowy, budyń waniliowy, proszek do pieczenia i posiekaną żurawinę, wymieszaj.
Żółtka oddziel od białek, dodaj do masy, wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany – jeśli jest za rzadkie, wsyp więcej mąki).
Olej rozgrzej na patelni. Włóż po 2 łyżki masy, usmaż racuchy z obydwu stron na małym ogniu na złoty kolor. Osącz. Podaj ze śmietaną lub jogurtem.Źródło: Chwila dla Ciebie