Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Kiedy zaczyn wyrośnie, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka oraz szczyptę soli. Wyrabiaj ok. 15 min. Na koniec dodaj wiórki oraz pokrojone w kostkę, obrane jabłko. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Rozgrzej olej. Nakładaj łyżką małe porcje ciasta i smaż z obu stron racuszki. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj posypane cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Czas: 35 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks