Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rejbak z kaszą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
<strong>Przepis przysłała Urszula Nawrot z Wrocławia</strong>
• Słoninę pokrój w kostkę, usmaż na patelni. Dodaj pokrojony w kostkę boczek, a pod koniec smażenia pokrojoną w kostkę cebulę. Posyp solą i majerankiem. Ziemniaki obierz, zetrzyj w blenderze lub na tarce. Dodaj do nich kaszę manną, jajka, natkę pietruszki, przesmażony boczek i cebulkę. Dokładnie wymieszaj.
Masę wyłóż na posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C i piecz 60 minut. Podawaj na ciepło ze śmietaną, keczupem lub majonezem.Źródło: Dobry Tydzień