Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z kapustą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 190
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Dołóż do niej poszatkowaną kapustę.
Po chwili smażenia dolej łyżkę octu oraz pół szklanki bulionu. Duś całość krótko, około 5 minut.
Po tym czasie wsyp na patelnię ryż i dodaj resztę bulionu.
Stale mieszając, duś do czasu, aż odparuje prawie cały płyn.
W tym czasie pokrój parówki w plasterki i dorzuć do reszty składników.
Gotowe risotto dopraw solą i pieprzem. Rozłóż potrawę na talerze i udekoruj ją posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Super TV