Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso rozbij i skrop sokiem z cytryny. Warzywa pokrój i obsmaż na maśle. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką, jajkiem, posiekanymi migdałami, ziołami i natką pietruszki. Przypraw gałką muszkatołową, skórką cytrynową, solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa rozsmaruj farsz.
Zwiń mięso w rulon i zwiąż nitką. Dno brytfanny wyłóż plastrami słoniny i ułóż roladę. Wyłóż warzywa, wlej bulion i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 70 minut.Źródło: Na żywo