Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada wołowa po śląsku"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 770
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3047
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3595
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 770
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3047
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3595
Składniki
ok. 2 godziny
Mięso pokroić w niezbyt grube plastry. Każdy rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, posypać pokrojoną cebulą, rozłożyć plaster boczku i kawałek ogórka, oprószyć pieprzem. Zwinąć w rulon, związać nitką lub spiąć wykałaczkami.
Wołowe rolady obsmażyć na złoto na oliwie, podlać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i sól, dusić pod przykryciem aż do miękkości (ok. 1,5 godziny). Rolady podawać posypane ziołami, z koreczkami z ogórków i śląskimi kluskami.
Ciasto na kluski zagnieść z przepuszczonych przez praskę (lub zmiksowanych) ziemniaków, mąki ziemniaczanej (1/4 ilości masy ziemniaczanej) i dwóch jajek. Formować kulki z dziurką w środku. Gotować w osolonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia.Źródło: Twoje Imperium