Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada wołowa z parówką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go i dopraw solą oraz pieprzem. W misce wymieszaj mielone mięso. Dodaj posiekaną cebulę i połowę boczku pokrojonego w kostkę. Posól i wymieszaj. Płat wołowiny posmaruj mieszanką mięsną i rozłóż resztę pokrojonego w cienkie plastry boczku.
Wzdłuż ułóż parówkę. Mięso mocno zwiń w roladę i przewiąż nicią. Obsmaż ze wszystkich stron na oleju i wlej bulion. Przykryj i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 °C do miękkości. Pod koniec zdejmij pokrywę i przyrumień. Wysmażony sos oprósz mąką i mieloną papryką. Wymieszaj i gotuj przez ok. 10 minut. Sosem polej mięso.Źródło: Na żywo