Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Wykonanie: Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ a następnie posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 10 minut. Na patelni rozgrzać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć, wrzucić pokrojone w drobną kostkę papryki i smażyć przez 3 minuty. Następnie dodać ugotowany w osolonej wodzie ryż, starty ser, wymieszać i chwilę dusić pod przykryciem. Połówki cukinii nadziewać masą ryżową, przykryć drugą częścią i
owinąć szynką parmeńską Możemy podawać na zimno lub na ciepło podgrzewają w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.