Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka z kuskusem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2042
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2042
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Składniki
Kuskus zalej gorącym bulionem. Wymieszaj. Gdy wchłonie cały bulion, wlej do niego oliwę i sok z cytryny. Wymieszaj. Dodaj miętę. Piersi z indyka oczyść i pokrój w plastry. Następnie lekko rozbij przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem.
Do talerza wlej troszkę oliwy i lekko namocz w niej plastry mięsa. Następnie panieruj je w doprawionej bułce tartej (patrz poniżej).
Na każdym kotlecie połóż plaster szynki i kawałek mozzarelli. Owiń i zepnij wykałaczką z nakłutą na nią czarną oliwką.
Roladki połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 15 minut w temp. 220° C, do przyrumienienia. Podawaj z kuskusem.Źródło: Na żywo