Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z szynką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Filet z piersi indyka oczyść, rozetnij na płat, lekko rozbij. Natrzyj solą i pieprzem, ułóż połowę szałwii.
Czosnek pokrój na plasterki, ser na kawałki. Czosnek ułóż na indyku, na nim plastry szynki, ser i resztę szałwii. Zwiń, zwiąż. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia, wlej bulion. Piecz półtorej godziny w temp. 180°C.
Czas przygotowania 105 min, ilość porcji 16, cena za porcję 2,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie