Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-08-2019
Rolada z indyka ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami skusiła mnie głównie ze względów wizualnych ;) Jednak nie tylko ładnie wygląda, bo i smakuje fenomenalnie! Zarówno na ciepło, jak i na zimno. Z jednej porcji wychodzi dość duża rolada, więc część z niej zjedliśmy na obiad, a druga część posłużyła jak wędlina do chleba.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Składniki
Na początku rozgrzewamy patelnię. Wrzucamy na nią masło klarowane i mrożony szpinak. Smażymy 10-15 minut. Pod koniec doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą.
Następnie filet obieramy z błonek i delikatnie nacinamy w poprzek, ale nie przecinając go do końca. Mięso rozkładamy, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na grubość około 1 cm uważając, żeby nie zrobić w nim dziury. Później doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą. Na jednym z końców układamy pasek pokrojonej w długie słupki fety, pasek suszonych pomidorów i szpinaku. Następnie mięso ściśle zwijamy. Później boki rolady spinamy wykałaczkami. Całość zawijamy w plastry boczku.
Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w 180°C przez około 50 – 55 minut. Następnie odstawiamy na 10 minut, żeby odpoczęło. Smacznego ;)