Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z karkówki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 854
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 854
Składniki
Mięso rozetnij na duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Posyp solą oraz pieprzem. Natkę i koperek opłucz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą i ziołami. Masę rozsmaruj na mięsie. Pozostaw wolne brzegi.
Całość ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. Uformuj zgrabną pieczeń. Piecz ją około godziny w temp. 190oC. Od czasu do czasu polewaj wodą i sosem z dna naczynia. Gotową roladę pokrój w plastry, udekoruj resztą ziół.Źródło: Naj