Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super na przyjecia,swietnie sie prezetuje i swietnie smakuje.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
FARSZ,2 jajka,marchewke,selera ugotowac,boczek i pietruszke posieka,ugotowane warzywa i jaja posiekac,wszystko razem wymieszac.
mieso wymieszac z posiekana cebula,dwoma surowymi jajkami dosypujac bulke tarta,dosmaczyc.
mokra serwete rozlozyc na stole,na niej ulozyc mase miesna,formowac z miesa prostokat o grubosci 1,5 cm,na miesie rownomiernie rozlozyc farsz,serwete podnosic oburacz rownomiernie,tak by mieso zwinelo sie w rolade.
rolade wlozyc do wysmarowanej tluszczem brytfanki,posmarowac rozbetanym jajkiem,posypac serem i polac zmieszanym roztopionym tluszczem,piec w piekarniku rozgrzanym do 180s okolo 45 min