Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki po myśliwsku"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 27
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 679
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 27
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 679
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Lekko rozbij je przez folię spożywczą. Każdy kawałek mięsa posmaruj musztardą i przykryj plasterkiem szynki.
Dymki oczyść, poszatkuj. Paprykę umyj, pozbaw nasion, pokrój w paseczki. Razem z dymką rozłóż na plastrach mięsa. Zwiń rolady, przewiąż sznurkiem. Obtocz mięso w mące i obsmaż na 2 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni.
Na tym samym tłuszczu obsmaż oczyszczone i pokrojone pieczarki. Zalej je bulionem oraz śmietaną. Dodaj zasmażkę z reszty mąki i oleju oraz sól i pieprz do smaku. Do powstałego sosu wrzuć roladki. Duś do miękkości.
porcje , czas ok. 70 min; porcja – 450 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety