Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki rybne z warzywami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Umytą, osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, prószymy solą i pieprzem. Obraną cebulę i obrany czosnek grubo siekamy. Papryki czyścimy z gniazd nasiennych, płuczemy, kroimy w cienkie paseczki. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Cukinie ścieramy na tarce o dużych otworach. Mieszając, chwilkę dusimy na rozgrzanym maśle. Odstawiamy do wystudzenia. Bazylię płuczemy, grubo siekamy. Wsypujemy do cukinii. Przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem mielonym.
Na filetach rybnych rozkładamy cukinię z bazylią. Zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczkami. Pozostałe warzywa wykładamy na dno żaroodpornego naczynia. Na warstwie warzyw układamy roladki rybne. Posypujemy igiełkami rozmarynu. Zapiekamy około 35 minut w temperaturze 190oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 5,50 złŹródło: Rewia