Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z bakłażana"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Składniki
Bakłażana dokładnie umyj. Pokrój go w cienkie plasterki. Oprósz solą z obydwu stron i zostaw na ok. 40. min. Spłucz nadmiar soli i dokładnie odciśnij plastry bakłażana.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż bakłażana. Osącz na papierowym ręczniku. Obierz i umyj marchewkę, zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Cebule drobno posiekaj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż marchewki, a następnie dodaj do nich cebule i zeszklij. Dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną kolendrą. Dodaj przeciśnięty czosnek i wymieszaj.
Plastry bakłażana smaruj majonezem, nakładaj farsz i zwijaj w roladki. Podawaj schłodzone.
Czas przygotowania: 25 minut 140 kcal/1 roladkaŹródło: Tele Tydzień