Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z szynki z serkiem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Składniki
Żelatynę zalej 3-4 łyżkami zimnego bulionu warzywnego, odstaw na 15 minut.
Jajka pokrój w drobną kostkę. Koperek umyj, osusz, posiekaj. Spęczniałą żelatynę podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. 4 łyżeczki wlej do serka homogenizowanego, dodaj chrzan, jajka i łyżeczkę koperku. Przypraw, wymieszaj.
Resztę żelatyny wymieszaj z pozostałym ciepłym bulionem i koperkiem. Wylej warstwę na półmisek, ostudź. Wstaw do lodówki do stężenia.
Plastry szynki posmaruj masą twarożkową, zwiń. Roladki ułóż na półmisku z galaretką, udekoruj pomidorkami koktajlowymi, zalej resztą bulionu. Wstaw do lodówki do stężenia.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie