Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół z imbirem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22483
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 96
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22483
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 96
Składniki
Umyj starannie korpusy kurczaków. Włóż je do dużego garnka z wodą. Gotuj około 15 minut.
Gdy na powierzchni wody pojawi się piana, zdejmij ją. Umyj, obierz i pokrój na kawałki marchewkę, seler, por i pietruszkę. Pieczarki posiekaj drobno, a imbir pokrój w kostkę. Warzywa, imbir i pieczarki wrzuć do zupy, dopraw solą i pieprzem. Dodaj imbir w proszku. Całość gotuj przez około 20 minut. Pod koniec wyjmij korpusy kurczaka. Makaron (nitki lub wstążki) ugotuj wg wskazań na opakowaniu. Do miseczek nałóż porcję makaronu i zalej rosołem. Czas przygotowania: 45 minut 380 kcal/1 porcja
Azjatyckie panaceum
Imbir to jeden z najstarszych naturalnych leków. W starożytności stosowano go w formie sproszkowanej.
Jego właściwości przeciwbólowe, przeciwgorączkowe i przeciwzapalne służą w chorobach stawów, jak i do leczenia zwykłych przeziębień. Trzeba pamiętać, że nie jest zalecany kobietom w ciąży i chorującym na wrzody.Źródło: Tele Tydzień