Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, pyszne danie rybne wg starej, sprawdzonej receptury.
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 305
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 305
Składniki
Rybę sprawić i pokroić na dzwonka.
Marchewkę, pietruszkę i cebule obrać. Warzywa pokroić w kostkę, włożyć do dużego rondla, zalać piwem.
Dodać sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb.
Z cukru i odrobiny wody uprażyć karmel, schłodzony wlać do sosu.
Rondel z warzywami szczelnie przykryć i gotować je około 15 minut.
Do wrzącego wywaru włożyć dzwonka karpia, dodać masło i gotować na małym ogniu około 40 minut.
Miękką rybę wyjąć i ułożyć na półmisku. Sos przetrzeć przez sito i polać nim karpia.Rybę podawać z brokułami i kalafiorem.