Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Masło połącz z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku.
Filety opłucz, przekrój na pół. Przełóż do miski, posyp pieprzem, skrop sokiem z jednej cytryny.
Bułkę tartą wsyp do miseczki. Dodaj skórkę cytrynową i parmezan (może być inny twardy, ostry w smaku ser). Dolej oliwę. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Formę żaroodporną posmaruj masłem. Ułóż w niej rybę. Każdy kawałek posmaruj masłem ziołowym. Posyp bułką tartą z serem skórką cytrynową i oliwą.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz około 25-30 minut.Źródło: Telemax