Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana w marchewce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Umytą rybę podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą. Odstaw na pół godziny do lodówki.
W tym czasie w osolonym wrzątku ugotuj na półtwardo obraną i pokrojoną marchewkę.
Szklankę gorącego wywaru zapraw zasmażką przygotowaną z łyżki masła i mąki pszennej. Dodaj serki i wymieszaj.
Umieść rybę w naczyniu żaroodpornym. Z boku ułóż marchew. Całość polej sosem i posyp posiekaną natką.
Piecz potrawę około 20 minut w 200°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax