Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki mi się wczoraj obiadek wymyśliło, z resztek jakie znalazłam w lodówce. Wyszło przepyszne ;) Celowo nie podaję ilości składników, bo użyłam tyle co miałam, a każdy może dać tyle ile lubi ;p
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Ryż ugotować trochę krócej niż pisze na opakowaniu.
Pietruszkę obrać i pokroć w dużą kostkę. Pora umyć i pokroić na półplasterki. Kalafiora podzielić na małe różyczki. Cukinię obrać ze skóry (ja tak zrobiłam bo była już brzydka, a poza tym bez skórki będzie to danie na biało). i pokroić w dużą kostkę.
W rondelku na oliwie podsmażyc pietruszkę (tylko uważać, żeby sie nie przypaliła), po chwili dodać pora i kalafior, a za parę minut cukinię. Przez cały czas uważać, żeby nie przypalić warzyw. Podlać wodą i dusić pod przykryciem.
Ugotowany ryż odcedzić i połączyć z pokrojonym w kosteczkę czosnkiem. Gdy woda w warzywach się zredukuje wsypać. Przyprawić sosem sojowym, pieprzem, solą. Dokładnie wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę, żeby smaki sie przegryzły.
Gotowe do podania! SMACZNEGO!