Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 110
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 110
Składniki
Ugotować 2 torebeczki ryżu ( czas gotowania ok. 14 min.)
Po ugotowaniu ryż wypłukać w zimnej wodzie i przesypać do garnka.
Dodać do ryżu 2 usmażone na oleju (ok. 5 łyżek oleju) na rumiano cebulki , dodać odrobinę cukru do smaku , sól , pieprz oraz 2/3 słoiczka koncentratu pomidorowego ( Pudliszki).
Wszystko wymieszac dokładnie. Wstawić do ciepłego piekarnika i dusić pod przykryciem ok. 15 min. co jakiś czas mieszając.
Ryż po podgrzaniu musi zwiększyć swoją objętość oraz musi być sypki.
Najlepiej smakuje podany z kurczakiem oraz sałatą po francusku lub z szaszłykami. Smacznego.