Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki z mięsem drobiowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ugotuj ryż i odcedź. Marchewkę zetrzyj na tarce. Kapustę pekińską i cebulę drobniutko pokrój. Na oleju podsmaż mięso oraz warzywa. Dodaj ryż, wbij jajko. Przypraw farsz sosem sojowym, majerankiem, solą oraz pieprzem. Ostudź.
Papier ryżowy zalej wodą, aby namiękł. Na każdym płacie ułóż trochę farszu. Zwiń jak krokiecik. Usmaż na oleju.
Porcje 8, 50 min, cena 1,80 zł, kalorie 280 kcal.Źródło: Bella Relaks