Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo zdrowa, smaczna i wykwintna sałatka z niesłusznie niedocenianej przez wielu wątróbki. Naprawdę warto się do niej przekonać i spróbować :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Łyżkę musztardy wmieszaj z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami octu, płaską łyżeczką pieprzu czosnkowego i łyżeczką rozmarynu. Dopraw solą czosnkową.
Wątróbki obtocz w mące, usmaż na rumiano na oleju. Z grejpfruta i pomarańczy wytnij fileciki, jabłko wypestkuj pokrój wzdłuż na plasterki, skrop sokiem z cytryny.
Opłukaną sałatę porwij na mniejsze kawałki, Ułóż w salaterce, poprzetykaj listkami rukoli. Na tym umieść mieszankę owoców i wątróbkę. Polej sosem musztardowym. Podaj z bagietką.