Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jest proste ale bardzo wykwintne i smaczne
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Oczyszczonego sandacza posolic i popieprzyc do smaku,pozostawic na 15 min. Jajka roztrzepac,dodac sol i pieprz. Rybe moczyc w jajku i obtaczac w bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Umyte pieczarki pokroic w kostke i podsmazyc na 1 lyz. masla,dodac sol i pieprz czarny.
Do miski wlac smietane,dodac pokrojony koper,sol,pieprz do smaku.
Rybe ulozyc w polmisku zaroodpornym,rozlozyc rownomiernie pieczarki i zalac smietana. Piec w piekarniku z termoobiegiem na 180 stopni przez ok.0.5 godz.