Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Saszetki z pieczarkami"
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 251
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 251
Składniki
Arkusz ciasta francuskiego dzielę na 6 równych prostokątów.
Pieczarki myję, oczyszczam i kroję w drobne paseczki. Wrzucam na rozgrzaną suchą patelnię, lekko solę. Smażę, aż odparuje z nich woda, od czasu do czasu mieszając.
Parówki tnę na pół. Na środek każdego prostokąta nakładam porcję pieczarek i 1/2 parówki. Składam krótkimi bokami do siebie. Nacinam wierzchy w kilku miejscach.
Piekę w 195°C, aż ciasto nabierze złotego koloru.
45 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 6 porcji
<strong>Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Kobieta i życie