Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na świąteczny obiad. Dobrze zamarynowane mięso, duszone w dużej ilości cebuli i aromatycznych przyprawach, kruche, soczyste w przepysznym sosie.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i pozbawiamy błon. W szklanym naczyniu mieszamy przyprawy z olejem i pokrojoną w grubą kostkę cebulą.
Obtaczamy w mieszance przypraw schab, zalewamy zimną wodą. Przykrywamy naczynie z zamarynowanym mięsem i wstawiamy do lodówki na całą dobę.
Tak przygotowane mięso wyjmujemy z marynaty i przekładamy na rozgrzany w brytfannie smalec (marynatę zachowujemy).
Obsmażamy schab na rumiano z obu stron, wlewamy całą marynatę do schabu. Przykrywamy pokrywą. Wstawiamy mięso do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywę i dusimy schab odkryty jeszcze 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy schab na półmisek. Powstały w trakcie duszenia sos przecieramy przez sito.
Schab duszony w cebuli gotowy!