Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, subtelne mięso, aromatyczne od pierwszego kęsa.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Schab umyć , lekko rozbić , zamarynować w przygotowanej marynacie, można to zrobić 3 - 4 godziny wcześniej. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Boczek pokroić w kostkę. Na patelnię wrzucić boczek, chwilę smażyć, dodać cebulę, smażyć 2 minuty, dodać pieczarki , doprawić solą i pieprzem , smażyć do odparowania wody. W naczyniu żaroodpornym umieścić zamarynowany schab. Z sera uciąć plasterki sera , ułożyć na schabie, resztę zetrzeć na tarce.
Na ser ułożyć pieczarki usmażone na boczku.
Paprykę umyć , pokroić w kostkę , położyć na wierzch. Żurawinę umyć , również ułożyć.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut. Śmietanę wymieszać z przecierem, wyjąć podpieczony schab, zalać , posypać serem.
Wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera około 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.