Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na drobiowe serca w lekko pikantnym wydaniu. Dzięki dodaniu papryczki chili i czosnku potrawa zyskuje wyrazisty smak.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
Składniki
Serca oczyszczamy z błon i skrzepów, dokładnie płuczemy, dodajemy do bulionu /2,5 szklanki/ i gotujemy do miękkości. Kiedy serca będą miękkie odcedzamy je. Kaszę kuskus zalewamy pozostałym gorącym bulionem /1,5 szklanki/ i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i drobno posiekaną papryczkę chili /ja dodaję ok. 1/4 szt/. Podsmażamy ok. 3-5 min. Dodajemy ugotowane serca i podsmażamy jeszcze ok. 5 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym . Na talerzu rozkładamy porcje kaszy kuskus a na niej serca drobiowe z papryką i cebulą. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.