Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-06-2018
Siekane kotlety z kurczaka z cukinią i koperkiem
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20233
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 143
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2073
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20233
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 143
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2073
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej posypujemy solą i ostawiamy na pół godziny. W tym czasie siekamy filet z kurczaka. Doprawiamy solą pieprzem papryką słodką,ostrą, suszonymi pomidorami i majonezem. Odstawiamy do czasu, aż cukinia będzie gotowa. Z cukinii pozbywamy się nadmiaru wody i dodajemy do kurczaka. Dodajemy jajko, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy. Z przygotowanej masy smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju przez kilka minut na średnim ogniu.