Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz pikantne dania, skrzydełka na ostro muszą obowiązkowo pojawić się w twoim kulinarnym repertuarze. Ta wyrazista marynata nie tylko nadaje mięsu wyjątkowy aromat, ale również świetnie zmiękcza mięso, dzięki czemu skrzydełka z tego przepisu będą wręcz rozpływać się w ustach.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 8
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 78
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 8
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 78
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Składniki
Papryczkę umyj, przekrój i oczyść z pestek. Posiekaj drobno. Wymieszaj je wraz z musztardą, sokiem z cytryny, miodem, oliwą, chilli, papryką słodką oraz wędzoną.
Skrzydełka z każdej strony posól i popieprz. Następnie nasmaruj marynatą. Przykryj i wstaw do lodówki na 40 minut.
Po tym czasie odsącz mięso z marynaty, zostawiając jej pozostałości. Ułóż skrzydełka na blaszce. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut. Po tym czasie posmaruj skrzydełka pozostałą marynatą i zostaw jeszcze na 10 minut.