Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka prowansalskie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką. Rozgrzej olej i obsmaż skrzydełka z obu stron na rumiano. Pomidory obierz, przekrój na pół. Pokrój selera, paprykę, posiekaj szczypiorek i czosnek. W naczyniu żaroodpornym ułóż skrzydełka, nakryj warzywami.
Posyp solą, pieprzem, ziołami, szczypiorkiem, czosnkiem. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Porcje: 5, : 60 min, Cena: 3,60 zł, Kalorie: 391 kcalŹródło: Bella Relaks