Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka ze skwarkami. Czy to możliwe, żeby zrobić takie ciasteczka gdzie nie czuć wcale skwarek? Tak to możliwe i do tego są bardzo smaczne. Wiele osób myśli, że one są z orzechami :) Kto nie wie, że w składzie są mielone skwarki, ten nie chce w to uwierzyć. Przepis prosty, szybki, smaczny, cieszy dzieci i dorosłych ???? Zapraszam.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
250g zmielonych skwarek 500g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 4 żółtka (białka można zamrozić lub zrobić bezę Tort bezowy ) 1 szklanka cukru 1/3 kostki masła prawdziwego woda (ok. 50ml)
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę i łączymy z masłem i skwarkami. Następnie dodajemy żółtka, cukier, wodę i zagniatamy ciasto.
Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na ok. godzinę.
Ciastka wyciskamy przez maszynkę do ciastek maszynkowych i układamy na blachę wyłożoną papierem. Wkładamy do nagrzanego do piekarnika i pieczemy 10 minut funkcja góra/dół w 180 st.C.
Gotowe ciastka dekorujemy wg własnego uznania: cukrem pudrem, czekoladą i wiórkami, lukrem…