Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodko-kwaśny łosoś"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy, kroimy na dzwonka.
Przygotowujemy marynatę: cebulę i czosnek obieramy, cebulę drobno siekamy, czosnek siekamy drobno lub przepuszczamy przez praskę. Wszystkie marynaty starannie mieszamy.
Rybę wkładamy do worka spożywczego lub do miski, zalewamy marynatą tak, by pokryła każdy kawałek mięsa i wstawiamy do lodówki na co najmniej trzy godziny.
Po tym czasie wyjmujemy rybę z marynaty, układamy na perforowanej tacce aluminiowej z rowkami, kładziemy na mocno rozgrzanym ruszcie i opiekamy po siedem minut z każdej strony. Łososia podajmy z cząstkami cytryny i surówkami.Źródło: Rewia