Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słoneczne kruche tartaletki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Masło posiekaj z jajkami. Dodaj przesianą mąkę, szczyptę soli oraz cukier. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj z niego kulę, owiń ją w folię spożywczą i odłóż na minimum 30 minut do lodówki.
Przygotuj formy do tartaletek. Wylep je schłodzonym ciastem. Spody przykryj krążkami pergaminu i obciąż suchym grochem. Piecz 12-15 minut w 180 st. Usuń groch i pergamin. Korpusy wyjmij z foremek i ostudź.
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu. Gdy przestygnie, napełniaj nim do połowy tartaletki. Rozłóż plasterki obranych pomarańczy oraz resztę budyniu. Na koniec udekoruj ciastka wisienkami lub żurawiną.
Czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety