Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, śmietankowe, sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe :)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 144
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2078
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 144
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2078
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Składniki
Mięso kroimy w kawałki i podsmażamy na oleju, gdy się ze złoci dodajemy sól, czosnek, pieprz Cayenne, kminek mielony, angielskie ziele, trochę papryki, oraz przecier pomidorowy. Dusimy do miękkości co chwilę podlewając.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Kapustę kiszoną odcedzamy i trochę kroimy, by nie była zbyt długa. W dużym garnku na oleju z odrobiną masła złocimy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojoną kapustę i dusimy ją podlewając co chwilę, dodajemy resztę słodkiej papryki i odrobin cukru dokładnie mieszamy, i dusimy do miękkości.
Gdy kapusta jest już miękka dodajemy do niej śmietanę z odrobina maki i gdy całość zgęstnieje mieszamy z mięsem i makaronem.