Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Soczysta wątróbka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Wątróbkę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na mniejsze kawałki. Zalej ją mlekiem, tak, by była cała zanurzona po czym wstaw na godzinę do lodówki.
Obraną z łupin cebulę potnij w krążki, a wydrążone z gniazd nasiennych jabłka – w ósemki. Skrop całość sokiem z cytryny.
Na jednej patelni podsmaż wątróbkę, a na drugiej zeszklij cebulę z jabłkami.
Gdy mięso będzie gotowe, dołóż pozostałe i posyp majerankiem.
Gotowe danie udekoruj porwaną natką pietruszki.Źródło: Telemax