Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, delikatne mielone z jabłkiem to stary, babciny przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Receptura ta cieszy się ogromnym powodzeniem wśród moich bliskich i znajomych. Ten niepozorny dodatek nadaje mielonym zupełnie nowego smaku. Wypróbujcie ten przepis, a z pewnością nie pożałujecie.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną smalcu na złoty kolor.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soku.
W misce połącz mięso mielone z podsmażoną cebulą, startymi jabłkami, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Mięsną masę wyrabiaj dłońmi. Formuj równej wielkości kotlety.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki smalcu. Soczyste mielone z jabłkiem smaż na średnim ogniu po około 10 minut z każdej strony.