Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sojowe skrzydełka pod cebulką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Sok z cytryny dokładnie utrzyj z miodem. Dodaj oliwę, sos sojowy i sól, dobrze wymieszaj.
Skrzydełka umyj, osusz, odrzuć najcieńsze końcówki. Cebule obierz, pokrój na pół lub na ćwiartki. Razem ze skrzydełkami włóż do miski, polej marynatą, wymieszaj. Przykryj, wstaw na noc do lodówki.
Skrzydełka i kawałki cebuli ułóż na lekko natłuszczonej blaszce. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C, smarując pozostałą marynatą.Źródło: Chwila dla Ciebie