Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na małych oczkach a porę, cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Warzywa wrzucić do rondla podsmażyć ok. 5 min. doprawić ziarenkiem smaku i pieprzem. Zalać ciepłą wodą dusić kolejne 5-6 min. Zmiksować blenderem na gładką masę.
W osobnym naczyniu podsmażyć mięso z niewielką ilością oregano.
Zmiksowane warzywa połączyć z mięsem doprawić koncentratem i ketchupem oraz przyprawami i ziołami wg. uznania. W razie potrzeby dodać wody w celu uzyskania konsystencji gęstego sosu.