Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie makaronu spaghetti z sosem pełnym smaków i aromatów.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 19
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 519
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 19
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 519
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Cebule kroimy w kostkę i szklimy delikatnie na oliwie z oliwek. Dodajemy kolejno: drobno pokrojony wędzony schab wiśniowy, pokrojoną drobno papryczkę chili, utartą na małych oczkach marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i listek laurowy. Wszystko smażymy przez około 2-3 minuty. Po tym czasie na patelnię dodajemy mięso mielone i smażymy je rozgniatając widelcem, tak aby nie stworzyły się większe grudki i dokładnie mieszamy. Kiedy mięso jest delikatnie podsmażone zalewamy wszystko czerwonym winem i dusimy pod przykryciem do momentu odparowania alkoholu.
Po odparowaniu wina, dodajemy puszkę pomidorów i zioła: oregano, bazylię, rozmaryn oraz łyżeczkę słodkiej papryki. Wszystko dusimy pod przykryciem około 10-12 minut od czasu do czasu mieszając. Na sam koniec sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem trzcinowym.
Sos podajemy z makaronem spaghetti pełnoziarnistym i świeżymi listkami bazylii. Wszystko można posypać tartym parmezanem. Życzę smacznego! :)