Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti bolognese z oscypkiem"
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 56
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 56
Składniki
Cebulę kroję w kostkę, czosnek siekam. Marchew ścieram na tarce o małych oczkach. Na oleju szklę cebulę i czosnek, dodaję marchew, mieszam i duszę 3-4 min. Dodaję mięso, podsmażam, aż się zrumieni.
Pomidory wraz z oregano, solą i paprykami miksuję na gęsty sos. Zalewam nim mięso, gotuję 10 min na małym ogniu. Doprawiam pieprzem i solą.
W tym czasie gotuję makaron (ok. 8 min), odcedzam. Oscypek ścieram na tarce o dużych oczkach. Makaron nakładam na talerze, polewam go sosem, następnie posypuję startym oscypkiem i dekoruję posiekaną natką pietruszki.
25 min • Porcja 240 kcal • Przepis na 2-3 porcje.
Tylko ok. 1,60 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie