Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Papier pszenny rozmroź. Z podanych składników przygotuj marynatę. Połącz ją z mielonym mięsem. Marchewkę pokrój w cienkie słupki. Zielone części liści kapusty pekińskiej pokrój w paski. Cebulki drobno posiekaj razem ze szczypiorem.
Marchewkę przesmaż na 2 łyżkach oleju, dodaj przyprawę chińską, czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir i mięso – smaż tak długo, aż się zrumieni. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki. Mieszając, smaż aż zmiękną. Wrzuć cebulę z dymką oraz kapustę, wymieszaj. Wlej sos sojowy, duś jeszcze 2-3 min. Wystudź.
Na arkuszu papieru rozłóż 1 łyżkę nadzienia. Nałóż na siebie prawy i lewy bok ciasta i zwiń w rulonik. Usmaż na mocno rozgrzanym głębokim oleju. Osącz na papierowym ręczniku.
50 minut, sztuka: 120 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie