Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek rozmarynowy"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 820
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 820
Składniki
ok. 30 minut.
Kukurydzę osączyć na sitku. Paprykę rozciąć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, usunąć środki z pestkami, miąższ pokroić w kosteczkę. Cebule obrać, posiekać. Chili rozciąć, czubkiem noża usunąć pestki, strączek umyć, drobniutko pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodać kukurydzę i rozdrobnione wcześniej warzywa. Salsę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
Plasterki polędwicy poprószyć solą i pieprzem. Owinąć gałązkami rozmarynu i obwiązać mocną bawełnianą nitką. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso. Szybko je obsmażyć z obu stron. Zmniejszyć płomień, smażyć jeszcze 6 minut. Od czasu do czasu stek obracać. Podawać z salsą pomidorową i ewentualnie kawałkiem bagietki.Źródło: Życie na gorąco