Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Stek wołowy w sosie malinowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Wołowinę natrzyj solą, pieprzem, papryką i oliwą. Przygotuj sos: cukier skrop wodą (około 4 łyżek) i podgrzej, aż się rozpuści. Dodaj maliny i wlej wino. Gotuj do miękkości i zmiksuj, sos odparuj. Mięso obsmaż na gorącej oliwie z każdej strony po 2 minuty.
Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w temp. 170°C, przez 20 minut. Danie podawaj z sosem i fasolką.Źródło: Na żywo