Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła mnie dziś wielka ochota na coś chińskiego. Mąż podpowiedział: "Może stir fry Ogińskiego?" To był strzał w dziesiątkę! Robi się to danie szybko, co jest ważne, kiedy człowiek wraca głodny z pracy. Wspaniały domowy "Chińczyk" :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22481
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22481
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 95
Składniki
- zagotowałam wodę na makaron
cienko (!) pokroiłam: pierś w paseczki, pieczarki w plasterki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka, kapustę na około centymetrowe paski
w kubeczku wymieszałam ketchup, sos sojowy, sok z cytryny i miód
Do gorącej wody włożyłam niepołamany makaron i zostawiłam pod przykryciem. Na gorący olej wrzuciłam kurczaka i smażyłam przez 2 minuty. Po tym czasie dodałam warzywne składniki i smażyłam na dużym ogniu przez 2 minuty, cały czas mieszając. Po tym czasie odcedziłam makaron, dodałam do warzyw, wlałam sos i ciągle smażąc, wymieszałam. Gotowe.