Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel z łososiem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
1/2 litra osolonej wody zagotuj z listkami laurowymi. Łososia umyj i osusz. Oprósz pieprzem. Połóż na sitku do gotowania na parze i włóż do garnka z wrząt kiem. Paruj ok. 10 minut na małym ogniu.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Podsmaż na maśle, dodając szpinak. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Po 5 min zdejmij z ognia, wymieszaj z jajkami i śmietaną.
Ciasto rozwiń. Rozłóż na nim szpinak, posyp serem i bułką. Połóż plasterki łososia i zwiń ściśle jak roladę. Posmaruj żółtkiem. Piecz na blaszce wyłożonej pergaminem (30 min. w 180°C).Źródło: Naj