Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świderki z botwinką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
40 min • Porcja ok. 280 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 4 porcje
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam. Filet myję, osuszam i kroję w kostkę, oprószam przyprawami. Na rozgrzanym oleju smażę mięso do miękkości. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Umytą i osuszoną botwinę kroję na małe części i dodaję do mięsa. Chwilę smażę, by botwina zmiękła. Mieszam z mascarpone. Ser żółty ścieram, posypuję nim botwinę z mięsem. Gdy się rozpuści, dodaję makaron, podgrzewam, posypuję koperkiem.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Kobieta i życie